Založ si blog

Prezident? Čí?

Demagóg.sk nezverejnil  

hlášku najväčšieho sk.demagóga, pána Andreja Kisku, ktorý ako prezident podľa seba hrdinsky zvestoval svetu, že „Slovensko je mafiánsky štát“ a istý worker sa ma pýta, prečo sa práve táto hláška pána Andreja na stránke demagóga.sk neobjavila? Pravdu povediac – nepátral som po tom. Nebol dôvod. Každému totiž hneď bolo jasné, že to, čo povedal náš pán prezident, by ozajstný štátnik z úst nikdy nevypustil. Demagóg.sk skrátka chcel (musel?) zatĺcť politickú negramotnosť najväčšieho sk.demagóga! 
   Pán Andrej Kiska si zjavne neuvedomil to, čo worker, že sa ho svet a každý z nás odľahčene a aj pobavene môže spýtať, či ho neobťažuje byť takéhoto štátu hlavou! 
   Ak by odpoveď pán Andreja, podotýkam, celému svetu a každému z nás, mala byť úprimná, museli by otvorene povedať, čo si skutočne myslí, ale čo je už dlho, no sám to nevie – verejná pravda! Áno, povedal by „mafiánsky štát sem, mafiánsky štát tam, hlavná vec, že terazky som hlavou (majorom?) ja!“ 
   Lenže to by mu jeho baťobútorky nikdy nedovolili. 
   Hoci svetu je to jedno a aj jasné, tak ako azda každému, takže aj každý Slovák by sa pána prezidenta mohol pobavene aj odľahčene spýtať vedno so svetom, čože to tára, popevujúc si pri tom spolu s Jožom Rážom akurát to, čo pán Andrej zbytočne tají, veď „každý to vie“, a to aj s dôvetkom iba pre pána prezidenta, že nemá tajiť, čo márne skrýva aj sám pred sebou, že, áno, „každý to vie, iba On nie…“. 
   Nuž, čo už, milý pán Andrej, viete čo viete, ale neviete a, bohužiaľ, ani len netušíte, čo vedia iní! 
   Tak ja vám to, slovutný pán prezident, a to rovno tak, ako ma poznáte, teda na plnú pusu poviem. Milý pán Andrej, oslovujúc vás obradne, „pán prezident“, ma tá moja pusa vždy zabolí. Lebo ten pocit, aký práve a už dlhšie zažívam naozaj je bolestivý, veď Slovensko vlastne prezidenta nemá, alebo, presnejšie, má hlavu, ktorá možno nič netušiaca(?), je veľmi  intenzívne zneužívaná.  

 Ja sa pýtam v prospech koho? 

Odpoveď je naporúdzi. Stačí spomenúť iba jeho prešľapy v súvislosti s odvolávaním a vymenúvaním novej vlády, pôsobenie pri konštituovaní ústavného súdu či pri udeľovaní vysokých štátnych vyznamenaní pri výročí Slovenskej republiky ľuďom, ktorí Slovenskú republiku nechceli alebo pre ňu nič pozitívne neurobili, ale ľudí, ktorí sa o Slovenskú republiku zaslúžili – ignorujúc. 

   Jeden trápnejší krok ako druhý, tretí, stý… 
   Nehovoriac, navyše, o tom, ako si Andrej Kiska bezočivo stavia svoju budúcu politickú kariéru ešte stále sediac v úrade prezidenta, a to najmä planým politikárčením rovno na strane a pre prospech opozície, namiesto toho, aby bol, náš milý pán Andrej, prezidentom nestranným, čiže všetkých. 
   Nechápem! 
   Presne a naozaj jasne to vidí akurát tá časť Slovenska, čo tvrdí, že nie teraz, ale už dávno prestalo platiť, že je pán Andrej prezidentom všetkých Slovákov. Nie je. Pretože, pán Kiska, áno, ten človek, čo akože býva v prezidentskom paláci, sa namiesto politika-osobnosti vyvinul  do akosti  opozičného politika, akých má Slovensko nadbytok a ktorý vzdychajúc veruže ťažko-preťažko prečíta iba ak to čosi, čo mu niekto z baťobútoriek viac či menej protikoalične napíše. 
   Zle číta zlé texty, bez papiera neprehovorí, diskusii sa vyhýba. 
   Božemôj, ale možno je to tak lepšie. Lebo ak pridá ešte ten svoj úžasný úškrn – des! Už decká bratislavského podhradia, ku ktorým som patril, ktovie prečo vraveli tomuto úškrnu úsmev číslo 4, lebo vraj zmijí úsmev (grimasa hada?). Na pobavenie je, že ho predvádza, akože ľudomil,aj na svojej obľúbenej púti po školách slovenských a krajoch, áno, sám náš pán prezident. Len aby sa pochválil, aký býval úspešný podnikateľ (utajujúc, pravdaže,všetko negatívne o sebe) a vzápätí sa blysol bufeťáckym poznatkom, že, čuduj sa svete, Slovensko je mafiánsky štát. 
   Absurdné na tomto vyjadrení je, že to hovorí človek, prezident, ktorý je podozrivý z porušenia daňových a aj predvolebných zákonov v súťaži o prezidentský stolec. 
   Nuž, má veru, náš pán Andrej, až toľko trúfalosti. 
   Dokonca so svojou chabou odbornou výbavou posudzuje zákony a vracia ich späť do parlamentu ako nedokonalé, lebo veď On, sám veľký Andrej, alebo rovno sám Andrej Veľký(?) to vie presne! A prečo Andrej Veľký? Nuž vari akurát preto, že vo svojej malosti už väčší nemôže byť! 
   To však už ani sranda nie je. Je to ale riadna irónia osudu, že sa na vrchole moci ocitne, ako to povedať slušne, no, áno, Andrej Kiska, čo o štáte, ktorého je hlavou, tára, že je mafiánsky. 
   Hrozné!
   Hovorí sa, že národ má takú vládu, akú si zaslúži. Pravda pravdúca! Ale že má štát v Kiskovi takú hlavu, akú si zaslúži, pravdou asi ani nemôže byť.   
   Nie, Slovensko si, som o tom presvedčený, tohto pána vo funkcii prezidenta nezaslúžilo, ale aspoň má za sebou ďalšiu historickú skúsenosť.  
   Vy pán Kiska nie ste môj prezident, lebo ja nie som občan mafiánskeho štátu. 

Predvolebná úvaha

01.02.2020

Vie slovenský volič čo chce? Máme mesiac do volieb, do volieb ktoré určia kam naše Slovensko pôjde po 30-ročnej skúsenosti s novodobou demokraciou. Slovensko je rešpektovaným členom Európskej únie. Nezamestnanosť je na úrovni, že vzhľadom na špecifické podmienky, s ktorými Slovensko zápasí…, už nemá kam klesať! Minimálna mzda za posledných desať rokov vzrástla [...]

Ak sa povie Víťazný február. ..

24.02.2018

Február je tým mesiacom, ktorý písal nové povojnové dejiny Československa práve tým, že sa z demokratického štátu definitívne stal štát totalitný. Povedzme si čosi o tom, čo mávame na mysli a čo si nevšímame, ak sa povie Víťazný február… Práve 25. február 1948 bol tým dňom, keď komunistické špičky – premiér Gottwald, odborový [...]

To boli časy. ..

08.02.2018

Odpovedať na otázky voličov nikdy nie je ľahké, no vždy inšpirujúce. Ako napríklad tá, či by v televízii nemala byť zakázaná reklama na alkohol a cigarety. Nuž, podľa mňa nemala. Reklamný mediálny biznis je ako každý iný biznis. Buď reklamu na alkohol a cigarety získate a s ňou aj peniaze na chod redakcie, alebo nie a ocitnete sa bez týchto peňazí. Nuž ale všetci [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 08:40

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 61624x
Priemerná čítanosť článkov: 3081x

Autor blogu

Kategórie